Loading...
Privélessen 2018-01-16T12:33:08+00:00

Privélessen

Naast het volgen van groepslessen is het ook mogelijk om bij Paardensportcentrum Diekshuus privélessen te nemen.

In een privéles kan ingespeeld worden op uw individuele wensen, hierdoor kan het veel baat en (rij)plezier opleveren.

Privéles voor starters

U kunt kiezen voor een privéles als voorbereiding op een groepsles. Bijvoorbeeld als u begint met paardrijden of lange tijd niet heeft gereden. In korte tijd leert u de basisbegrippen en krijgt u meer vertrouwen. Daarna is het tijd om de groep in te gaan om ‘rij uren’ te maken.

Privélessen voor ervaren ruiters

Ook voor mensen met rijervaring kan een privéles zeer verhelderend werken. Soms kan individuele aandacht ervoor zorgen dat een rijkunstig probleem getackeld wordt. Of wat dacht u van een privéles springen, de individuele aandacht kan ervoor zorgen dat u die ene hindernis nu wel durft te nemen. Of dat uw springvaardigheden worden vergroot. Ook voor het verbeteren van houding en zit kan een privéles zeer goed werken. 

Wanneer u op zoek bent naar een uur intensief rijden kan dit natuurlijk ook geregeld worden. Wanneer u privéles heeft, zult u dan ook flink mogen werken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zomaar een privéles nemen om gewoon heerlijk paard te rijden; alleen of misschien met twee of drie vrienden. Of wat dacht u van een buitenrit met een privé instructeur, dit is mogelijk met zowel manege als ‘eigen’ paarden.

 

Vergroting van het zelfvertrouwen

Een privéles kan u net dat zetje geven waardoor u zich zelfverzekerder voelt naast en op een paard. Stap voor stap zult u zich zelfverzekerder gaan voelen en krijgt u meer plezier in het rijden.

 

Goede voorbereiding op wedstrijden

Voor kinderen en volwassenen die wedstrijden rijden, is het mogelijk om in een privéles de proeven te oefenen. Daarnaast leert de ruiter waarop gelet moet worden tijdens het rijden van een proef. Op de wedstrijddag is de ruiter dan meer vertrouwd met de proef en is de kans op succes veel groter.

Ook ter voorbereiding van een F-proef kan een privéles zeer nuttig zijn. Het doel van het rijden van F-proeven is om de ruiter meer zelfvertrouwen te geven en wedstrijdervaring op te doen. Toch maken vele ruiters, jong en oud, zich nerveus voor het rijden van deze proeven. Er wordt in de les veel geoefend maar het ‘alleen rijden’ is toch heel anders. Dit kan in een privéles geoefend worden.