FNRS 2018-01-16T14:54:30+00:00

FNRS

De FNRS heeft speciaal voor alle ruiters op een FNRS-ruitersportcentrum wedstrijdproeven gemaakt, het diplomarijden. Voor ieder niveau is een proef gemaakt, je kunt dus steeds een stapje hogerop komen. Heb je enkele lessen achter de rug en wil je al meedoen aan FNRS-manegewedstrijden? Dan kan dat op het FNRS- paardensportcentrum Diekshuus.

Het diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard/pony proeven te kunnen laten rijden. Bij het FNRS-diplomarijden wordt niet zozeer gekeken naar de combinatie van ruiter en paard, maar veel meer naar hoe de ruiter het doet. Als beginnende ruiter mag je starten met het rijden van dressuurproefjes, waarbij je diverse figuren netjes van letter naar letter moet rijden. In de vaardigheid heb je verschillende oefeningen met leuke obstakels waar je omheen of overheen mag rijden. Bij oefenspringen spring je over lage hindernissen. Dit is een opstapje naar het springen van een parcours, waarbij je in de juiste volgorde over genummerde hindernissen moet springen.Pas als je goed kunt sturen en springen, dan kun je een compleet parcours springen.

FNRS Proeven

Tijdens een FNRS Proevendag kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. De proeven die op deze dag worden gereden zijn door de FNRS ontwikkeld om ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven worden beoordeeld door juryleden die door de FNRS zijn opgeleid. Natuurlijk moet je in het bezit zijn van een geldig ruiterpaspoort om deel te nemen aan de proeven. In het clubhuis kun je de papieren vragen die nodig zijn om het ruiterpaspoort aan te vragen.

De FNRS Proeven worden beoordeeld door FNRS-juryleden. Het resultaat van de proef die jij rijdt, wordt genoteerd op een protocol. Zo kun je naderhand terug lezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Zorg er altijd voor dat je jouw FNRS-Ruiterpaspoort bij je hebt als je een proef gaat rijden. Als je gemiddeld minimaal een 6 scoort per onderdeel, verdien je namelijk een promotiepunt. Een promotiepunt wordt in jouw ruiterpaspoort afgestempeld. Zo kun je jouw vorderingen bijhouden en weet je wanneer je mag deelnemen aan een moeilijkere proef.
Het inschrijfgeld om te mogen starten bij Paardensportcentrum Diekshuus is € 11,50

FNRS handboek

De FNRS heeft het FNRS handboek “Leer Paardrijden met Plezier” uitgebracht, waarin alle FNRS-proeven te vinden zijn met de bijbehorende theorie. Verder staat er veel informatie in over het paardrijden, veiligheid en andere dingen die belangrijk zijn om te weten.
Dit boek is voor € 15,00 verkrijgbaar aan de bar.